|

Overvejer du at flytte til Vissenbjerg området – gør det! – du vil ikke fortryde. Ud over Vissenbjerg by består området også af Bred, Skalbjerg, Skallebølle, Magtenbølle, Andebølle og Gadsbølle – hvert område med hver sin charme og muligheder….

Vores lokale ejendomsmægler har dybdegående indsigt i vores lokalområde – og har altid et bredt udvalg af attraktive boliger til salg. Herudover er der også private aktører – og kommunens udstykningsområder.

l

Vissenbjerg skole er omdrejningspunktet i området med lige knap 600 elever, som også huser SFO ordning og ungdomsskole. Skallebølle skole er i 2017 blevet tillagt Vissenbjerg Skole. Der er 4 daginstitutioner i området – hvoraf Skovbrynet i Vissenbjerg indeholder vuggestue. Herudover er der ca. 20 dagplejere spredt over området (3 i Skalbjerg, 3 i Skallebølle, 4 i bred og 10 i Vissenbjerg).

d

Handlemuligheder er der også rigeligt af – i Vissenbjerg by er der Fakta, Spar, Dagli`Brugsen, Kiosk, Frisører. Bager, Tøjbutik, Cykelhandler osv. I Skallebølle ligger Skallebølle Slagterhus, som er egnskendt for deres slagterbutik.

Sport og foreningslivet er rigt i Vissenbjerg området. Omdrejningspunktet er Vissenbjerghallen, som er nyrenoveret og tilbyder Fitness og diverse sportsgrene. Herudover blomstrer de mindre sportsklubber/foreninger rundt i egnen også – f.eks. har Skalbjerg spinning og fitness faciliteter – samt de også huser en racerbane klub (HMRC – Højfyns Mini Race Club). I bred har de speedwaybane i form af Vissenbjerg-Bred Motorklub.

6

Naturområdet i regionen er meget kendt for et omfattende sti-system, hvor der også findes såkaldte hjertestier. Til udelivet forefindes der også shelters, fiskesøer og til cyklisterne Kirkehelle bakken. Området er kuperet, og giver udfordringer for både vandrere og cyklister.

6

I midten af Vissenbjerg by ligger det gamle Vissenbjerg Center – som bla. huser Dagli`Brugsen, Højfyns Tandplejecenter, Pizzaria, Fysioterapi, Vissenbjerg Lægerne, Apotek – Biblioteket er rykket ned i det gamle rådhus på Vestergade.

Hvert år i August afholdes den årlige byfest i Vissenbjerg, som trækker folk fra hele egnen – Vissenbjerg Røverfest. En flok lokale ildsjæle holder liv i den over 50 år gamle tradition, hvor hele området fester i flere dage, festen trækker også folk udenbys fra. Der er marked på boldbanerne, der er koncerter, der er tivoli, der er damefrokost, der er røveroptog, der er fest i hallen og meget meget mere – kort sagt – der er gang i gaderne!

En anden årlig begivenhed afholdes i Oktober – nemlig Vissenbjerg Bierparty. Arrangementet har været afholdt hvert år siden 2011 – og samler ca. 500 hvert år i den lokale idrætshal. Der bliver serveret schnitzel med brasede kartofler, og store fadøl. 7 timers non-stop musik, og præmier til bedste udklædninger. Lokale folk udpeges som ambassadører, og sørger for billetsalg af pladserne til langbordene. En super hyggelig og festlig aften.

Naturen i hele området er en af de første ting folk nævner, og den er virkelig også skøn og alsidig. Åbne marker, skov, sø – alt hvad udelivet begærer. Her vil vi fremhæve nogle af oplevelserne:

Bakkestien i Vissenbjerg er under hjerteforeningens hjertestier. Stien går igennem skov, bebyggelse og langs sø. Der er bænke og toilet undervejs, og er egnet til picnic, cykling, løb og barne/klapvogn. Stien er ca. 3,5km.

Vissenbjergbakken (lokalt kendt som Kirkehelle) er berygtet iblandt motionscyklister – med 1200m og 57 højdemeter – er det da også iblandt Danmarks største bakker (Link: Climp.dk). Det giver stærke ben at cykle fra Skalbjerg til Vissenbjerg – og om sommeren er cykelryttere der tager et hvil på toppen heller ikke et sjældent syn.